Косово – Падна владата на Албин Курти

Со 82 гласа „за“, 32 „против“ и 1 „воздржан“, пратениците на косовското собрание ја соборија владата предводена од Албин Курти, гласајќи за иницијатива за недоверба, која беше иницирана од ЛДК. Во салата на Собранието беа присутни 117 пратеници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *