17 жртви од коронавирус во последното деноноќие во Грција

Седумнаесет лица заразени со коронавирусот починаа во последните 24 часа, а откриени се нови 71 лице со што бројката на заболени се искачи на 695 лица,соопштија надлежните во Грција .

Како што соопшти претставникот на Министерството за здравство на Грција, професорот епидемиолог Сотирис Циодрас, хоспитализирани се 114 лица, од кои 35 се приклучени на апарати, а пуштени од болница се 29 лица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *