Жените 38 пати на ден пред огледало

Објавено во Околу вас Среда, 25 Февруари 2009 16:44
Современа жена не може да издржи без огледало ни половина час. Кога тоа не го прави, нејзиното расположение е значително......намалено, понекогаш депресивно, ова е резултат на едно британско истражување. Жените просечно пред огледало се 38 пати на ден, покажуваат резутатите од истражувањето. 1% од понежниот пол го користи огледалото најмалку 50 пати на ден.
Кај мажите тоа е значително помалку, само 18 пати.За современото општество надворешниот изглед е многу важен показател за социјалниот статус и интересите во општеството

Страста кон огледалото има и негативни последици. Жените многу често се гледаат во огледало и кога се зад волан кое многу често завршува и со сообраќајни незгоди.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.