Диета и фитнес

Ја правиме ли ние истата грешка како што ја прават многу луѓе, излегуваат од дома и ја понесуваат со нив насмевката и љубезноста  и додека се вратат дома како да ја изгубиле некаде и тогаш се присутни нељубезни зборови, гнев, нервоза и отуѓување од семејството.

Во принцип гревот никогаш не може да ти го даде она што ти го нуди- да ја задоволи жедта на човековата душа. Во гревот човекот може да чувствува среќа но не и да биде среќен. Не е исто да чувствуваш среќа и да бидеш среќен. Чувството на среќа колку и да биде силно и возвишено  никогаш не може да ја задоволи туку само да ја загуши жедта на човековата душа. Таа може само да ја потисне свеста за внатрешното незадоволство, но не и да го отстрани.

Во текот на денот вашата шминка треба да биде светла, едноставна и да дава свеж изглед истакнувајќи ја вашата природна убавина. Пред да почнете со шминкањето би требало да го исчистите лицето со вообичаените производи кои го хидрираат лицето и со тоа го продолжуваат траењето на шминката.

Заблуди и решенија за нега и прекрасен изглед на вашата коса...

Сите ние помалку или повеќе секојдневно сме жртви на стресни ситуации.Нормално сите различно реагираме на стресот но кога тој би не совладал би можел да ни направи многу проблеми па и медицински како:

Колкушто е голема важноста на шминката за лицето не помалку е важната среденоста на ноктите за рацете,дури може да се каже дека ноктите се еден од најважните делови на телото на секој човек.

“Однесувај се како дама“ - секоја девојка тоа го чула од својата мајка или баба во одредена доба од својот живот, а тоа ги вклучува целите на добро промислените правила на однесување, кои за некои од нас може и не се вродени. Убавина, стил, грациозност, добра смисла за хумор, интелегенција и манири е се она што вам ви е потребно со цел да бидете еднакви со оние жени на кои им позавидувате или едноставно им се восхитувате.

Добриот секс зависи од многу нешта, понекогаш и од креветот. Затоа е направен посебен душек на кој сексот сигурно ќе биде незаборавен, барем така вели производителот.

Производителите на душекот за кревети во рекламата за своите производи инсистирају на удобност која гарантира мирен сон и убави соништа. Меѓутоа, италијанскиот „Sogniflex", вели дека нивните душеци се за непроспиени ноќи, всушност - за водење љубов.

„Љубовен душек" како што е името на овој производ е дизајниран за да го олесни водењето љубов, влагодарејќи на специјалните рачки и каиши.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.