Грижа за ноктите

Објавено во Диета и фитнес Недела, 03 Мај 2009 17:15

Колкушто е голема важноста на шминката за лицето не помалку е важната среденоста на ноктите за рацете,дури може да се каже дека ноктите се еден од најважните делови на телото на секој човек.

За многумина ноктите се неважен детал но истражувањата велат дека првото нешто што дел од машките приметуваат кај жената се токму рацете и ноктите а неминовен е и фактот дека ноктите кажуваат многу за карактерот на личноста што би значело дека навистина заслужуваат да се позанимаваме со нив а за тоа би требало да знаете неколку факти поврзани со ноктите:

 

*ноктите растат околу 1мм за една недела

 

*никогаш немојте да го сечете кутикулусот на ноктите.Тоа може да го оштети па дури и убие коренот на ноктите

 

*и најважно внимавајте на исхраната добро општо здравје и нежна грижа ќе ве донесат до добри нокти

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.