Свет

Денес фунтата према доларот е 1.41 каде што до вчера беше 1.39, во наредниот период фунтата наспроти доларот ќе постигне 1.45 ако не и нешто повеќе од тоа, исто така гледаме покачување на фунтата спрема еврото и моменталната состојба е 1.088 каде што беше 1.05 до вчера.
Меѓународниот сaeм зa грaдeжништвo, грaдeжни мaтeриjaли и грaдeжнa мeхaнизaциja, што на Скопскиот саем годинава ќе се одржува по шести пат, представува значајна специјализирана манифестација на деловната промоција на производителите од Македонија и од регионот, истакнато е на денешната конференција за медиумите, одржана во Конгресниот центар на Скопскиот саем.

Со указ на претседателот Курбангули Бердимухамедов сите жени во Туркменистан ќе добијат по 10 долари од државата за Денот на жената 8-ми март “во знак...

...на почит".

Америкаснкиот претседател Барак Обама изјави,враќање на државниот долг во износ од $500,000 што им беше понуден на големите корпорации во САД кој што ја добија оваа финансиска помош за притоа поголемите Манаџери од овие корпорации да го вратат тој долг кој што е позајмица од државата.

Се појавил пред судот зошто со измама од својот пријател се здобил со 110.00долари.Жу бил гувернер

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.