За 8-ми март по 10 долари

Објавено во Свет Среда, 25 Февруари 2009 15:42

Со указ на претседателот Курбангули Бердимухамедов сите жени во Туркменистан ќе добијат по 10 долари од државата за Денот на жената 8-ми март “во знак...

...на почит".

Бердимухамедов дојде на власт во 2006-та година со ветување дека ќе го промени деспотското однесување на својот претходник Сапармурат Нијазов по 21 година на власт.

Во времето на Нијазов, празнувањето на 8-ми март во Туркменистан беше “ограничено”, за разлика од останатите бивши советски републики.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.