Обама најави враќање на државниот долг

Објавено во Свет Вторник, 24 Февруари 2009 12:10
Америкаснкиот претседател Барак Обама изјави,враќање на државниот долг во износ од $500,000 што им беше понуден на големите корпорации во САД кој што ја добија оваа финансиска помош за притоа поголемите Манаџери од овие корпорации да го вратат тој долг кој што е позајмица од државата.
Таканаречениот The pay cap” кој во буквален смисол значи вракање на долгот, ке ги лимитира бонусите и платите само на главните менаџери кој што ќе треба да се вратат. Како во секоја поголема корпорација на крај од секоја година добиваат прилично голем бонус,сега тој бонус ќе им биде намален,но доколку корпорациите ги вратат парите ќе може да си дозволат луксуз, но ова може да потрае извесно време.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.