Еаgle Technologies – Добра вест за денес

Објавено во Свет Петок, 13 Март 2009 12:23
Денес фунтата према доларот е 1.41 каде што до вчера беше 1.39, во наредниот период фунтата наспроти доларот ќе постигне 1.45 ако не и нешто повеќе од тоа, исто така гледаме покачување на фунтата спрема еврото и моменталната состојба е 1.088 каде што беше 1.05 до вчера.

Се прогнозира фунтата повторно да расте и да биде најаката светска валута, благодарение на англиската банка.

Исто така фунтата ќе се покачува во наредниот период.

 Многу англиски фирми се задоволни од прогнозата и стабилното покачување на фунтата и се надеваат дека во иднина ќе продолжи растечкиот тренд на својата домашна валута фунтата.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.