Дејан Паноски одржа презенрација во Брисел за Дримскиот проект

Објавено во Свет Среда, 06 Ноември 2013 16:09

Денеска во Брисел , Пановски одржа презентација пред ЕНВСЕЦ иницијативата, донатори и дипломати од ЕУ, за напредокот во Дримскиот проект употребата од натамошна заштита на Охридско Езеро.

Пановски упати порака за потребата од зајакнување на институциите , за продолзување на присуството на мегународните иницијативи во регионот и за искористување на позитивниот политицки момент за акција. Врвните преставници на донаторите и агенциите изразиле поименицно јавна пофалба кон Пановски за сите залагања заедно со Тимот околу восиставувањето на Дримскиот Дијалог и институционалните залагања за прекуграницна застита и на Охридското езеро , со препорака тој пристап да биде пример и со обврска дека мегународните иницијативи и натаму ке бидат активни вонасиот Регион.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.