Борба против пиратеријата во САД

Објавено во Свет Четврток, 01 Јули 2010 13:11

Девет сајтови во Америка на кои се нуделе пиратски верзии на филмови кои само што се појавиле во кината, се забранети, соопштиле американските власти. Власите заплениле и банкарски сметки , а извршиле и претрес на станови во неколку американски држави.
Во акцијата против пиратеријата учествувале 100 агенти во 11 американски држави. Власите се уште не соопштуваат колку леѓе се обвинети за кражба на интелектуални права, но изјавиле дека некои од нив можеби ќе одлежат и затворски казни. Ова е прва акција на американските власти против сајбер криминалот и пиратеријата.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.