Регион

Во Поградец , Албанија започна со реализација Проектот на ЕУ и УНЕСКО попознат како Проект за ставање на албанската страна на регионот околу Охридско Езеро под заштита на УНЕСКО.

Кај нас се укинува, Србија размислува да ја враќа евтината струја. Министерството за енергетика серизоно размислува за враќање на евтината струја по 2 часот попладне и во недела како мерка за помош на најзагрозените граѓани. Во моментот Србија има евтина струја од полноќ до 8 часот наутро .

Се претпоставува дека станува збор за самоубиство, каде еден од брачните другари ја активирал рачната граната при што загинале двајцата

Хрватската крајбрежна стража се обидува да спаси 65 нелегални имигранти од Африка и Азија, кои се наоѓаа на бротче на пат за Италија, кое поради дефект на моторот неконтролирани се движи во водите јужно од островот Млет, во јужниот дел на Јадранското Море

Некогашниот и последен претседател на Сојузниот извршен совет на СФРЈ Анте Марковиќ почина на 87-годишна возраст.
Кон крајот на 1989 година покрена економски реформи за стабилизирање на динарот, како и приватизација по пат на доделување акции на работниците.

 Во рамките на официјалната посета на збратимениот град  Трогир, Р. Хрватска, градоначалникот на општина Охрид, Александар Петрески заедно со градоначалниците на збратимените градови на Трогир

 

Хрватската радио телевизија наскоро ќе отпушти 389 луѓе, соопштил претседателот на управата на ХРТ Јосип Поповац наведувајќи дека се работи за договор со синдикатот, а вработените го тврдат спротивното. 

Српскиот министер за внатрешни работи Ивица Дачиќ изјави дека Србија води дипломатска акција за да ги спречи намерите на косовскиот премиер Хашим Тачи на административните премини да постави цариници на косовските власти.

На трите гранични премини меѓу Македонија и Грција, од грчката страна, од денеска од 7:00 часот па се до среда наутро ќе биде целосно блокиран патниот сообраќај за сите товарни моторни возила, поради 48 часовен штрајк на грчките цариниски службеници.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.