Станишиќ и Жупљанин пред Хашкиот Трибунал

Објавено во Регион Понеделник, 14 Септември 2009 15:21

Министерот за внатрешни на босанските срби од времето на војната Мичо Станишиќ и шефот на полицијата Стојан Жупљанин денеска ке се појават пред Хашкиот Трибунал. Тие се обвинети за воени злосторства против муслиманите и хрватите во периодот 1992 - 95.
Трибуналот денеска треба да и изрече пресуда и на бившата портпарлог на главниот обвинител Флоренс Хартман за непочитување на судот, бидејки ја објави содржината на две доверливи одлуки од процесот против Слободан Милошевиќ.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.