Соработка во борбата против организираниот криминал во регионот

Објавено во Регион Понеделник, 25 Јануари 2010 14:20

Државните обвинители на шест земји од западниот Балкан во Рим ќе потпишат дополнителен меморандум за разбирање во соработката во борбата против организираниот криминал и другите тешки злосторства.
Меморандумот ќе го потшишат главните обвинители на Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска и Македонија. Првата верзија на тој меморандум беше потпишана во 2005- та година и со тој документ е создадена регионална мрежа на обвинителствата во борбата против организираниот криминал.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.