Охрид

По иницијатива на Секторот за внатрешни работи - Охрид вчера се одржа средба на раководните лица од полицијата со охридските угостителски работници.
Целта на овој работен состанок беше интензивирање на меѓусебната соработка, поблиска и поредовна комуникација,

Со налог на комунална инспекција вчера екипите на Јавна хигиена при “Ј.П. Охридски Комуналец” извршија чистење на депонија создадена од околните куќи во населбата Гоце Делчев (под бараките). Ангажирани беа 4ца работници при што беше собран 1 трактор отпад.

Денеска свечено беше пуштена во употреба ново асфалтираната улица „Сирма Војвода“ во Охрид. Реализацијата на проектот значеше  крај на долгогодишните проблеми на жителите од Болнички комплекс кои во зима одеа по кал а во лето низ прав.

Градоначалникот, Никола Бакрачески денеска направи увид на завршните  активности за уредување на  кружниот тек на пресекот од булевар  „Туристичка“ и улица  „Македонски Просветители“.

Полициски и други службеници од Секторот за внатрешни работи Охрид и граничната полиција Регионален центар Запад, денес доброволно ќе даруваат крв во рамките на крводарителската акција што до 10 до 13 часот ќе се одржи во службените простории на СВР Охрид.

Црвен крст Охрид објавува уписи на деца за новиот пролетен циклус од едукативната програма Час за приказни на англиски јазик за деца на возраст од 4-7 години.
Волонтерите предавачи - професори по англиски јазик од Црвен крст Охрид во периодот од три месеци од 18 февруари до крај на мај 2016-та година,

Оваа година повторно с.Куратица ќе го организираат традиционалниот маскенбал и празнување на Василица „Стара Нова Година“. Имено со богата програма и одлична организација сите посетители ќе имаат можност да уживаат и бидат дел од традицијата која се негува долги години.

ХРИСТОС СЕ РОДИ, НАВИСТИНА СЕ РОДИ, НЕКА НИ Е НАПОМОШ СО 10 - те заповеди,
РАСПАРАНА И КРВАВА ГАЛИЧИЦА МНОГУ ЈА БОЛИ, ГАЛЕТЕЈА ВЕ МОЛИ ... ЗОШТО НЕЕЕЕЕЕ

Почитувани сограѓани на општина Охрид и пошироката јавност, љубители на ендемската ни Галичица или Спиридон како што милуваме да ја нарекуваме ние во клубот.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.