Охрид

Основниот услов за спроведување на активности од областа на спортот, физичкото воспитување и рекреација, е постоењето на доволен број спортски објекти. Работата на спортските организации е невозможна, без адекватен спортски објект.

Нашата визија е Охрид да го направиме најважна точка на мапата на европски и светски културни центри и градови на езера. За да успееме во таа мисија, сите заедно ќе подготвиме сеопфатна стратегија за развој на градот.

Охрид претставува лулка на културните, традиционалните, историските и религиски вредности. Македонската култура е дел од македонскиот идентитет, македонската култура н`е издвојува, но и н`е соединува со Светот.

Спорт за сите. Забава за сите. Здрав живот за сите!
Досегашната практика на инвестирање и создавање услови за спортување на сите генерации и за правилен физички развој, постојано се докажува како највредна инвестиција корисна за сите граѓани.

Денеска кај Студенчишко блато пресконференција одржа носителот на листа од страна на СДСМ Др. Константин Георгиески. Наша мисија е да ја сочуваме светоста на целокупното природно богатство кое го поседуваме. Затоа предвидуваме Спас за Студенчишкото Блато. Тоа е природен феномен од особено значење за Охридското Езеро и е негов интегрален дел. Населено е со најразлични видови растителен и животински свет.

Уште во 2015та ВМРО-ДПМНЕ ветуваше дека градскиот кеј ќе добие реконструкција и дека истиот ќе биде привлечно место за прошетка за охриѓани но и на бројните гости од земјава и странство.

Потенцијалите и изобилството на туристичките можности го поставуваат Охрид високо на туристичката мапа на Македонија.

Денеска пред Охридската гимназија пресконференција одржаа ВМРО ДПМНЕ. Образованието е клучен фактор за напредокот на градот Охрид. Знаењето е сила, знањето е моќ.
Вложувањата во образованието се вложувања во иднината на нашите деца и нивно формирање како здрави личности, кои ќе бидат подготвени за современите предизвици на животот.

Охрид и околината се земјоделски регион. Ние сме домот на брендираната „охридска цреша“, на најубавите јагоди. Изобилуваме со обработливо земјиште и тоа е одличен капацитет за развој на земјоделието во Охрид и охридско.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.