Охрид

Денес, во просториите на општина Охрид, беше остварена работна средба помеѓу градоначалникот Никола Бакрачески и дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација, Александар Кирацоски.

 

Денес заедно со членови од мојот кабинет сме во посета на Општината Охрид, како и центрите за социјални работи во Ресен и Крушево.

 

Тука сме затоа што граѓаните, вработените секојдневно се охрабруваат и говорат за притисоците и политичкото влијание кои се прават врз нив.

Денес проследивме нова епизода од серијалот во режија на СДСМ Охрид, кој слободно може да се именува: „Спомени од минатото притоа обидувајќи се да ги исперат своите гревови кон граѓаните и институциите од Охрид, а за тоа да им е крив некој друг„.

Четири години по ред ­ укажуваме за неправи­лностите и несериозно­ста во раководењето с­о Детската Г­радинка­ „Јасна Ристеска“.­

Локалната самоуправа на Охрид уште од првиот ден на својот мандат е целосно посветена на решавање на натрупаните и долго запоставени проблемите во основните и средни училишта што како наследство ги доби од претходната власт.

Недоправената училишн­а зграда на ОУ Григор­ Прличев во Охрид пре­тставува реална закан­а кон безбедноста и з­дравјето на учениците­.

 Деновиве екипите на Р.Е. "Механизација" при Ј.П. "Охридски Комуналец" работеше на машинско расчистување на речното корито на реката "Сушица" на потегот од с. "Велгошти" до пресекот со ул. "15ти корпус".

Стана вообичаена пракса, а веројатно и премина во начин на политичко дејствување неколку дена после седница на Совет, СДСМ – Охрид да излезе во јавност со прес конференција на тема за која можело да се дискутира на самата седница на Советот на општина Охрид. 

Училиштето  „Григор Прличев“  во Охрид е со блокирана сметка, со долгови од над 15 милиони денари.
Учебната година започна, а се уште не е довршена ниту реконструкцијата на покривот на двете училишни згради.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.