Охрид

ВМРО-ДПМНЕ без срам и намус, и без трунка совест, по трет пат ги ветува истите проекти за Охрид, што ги ветуваше и на минатите парламентарни и локални избори. Во своите изборни програми, и во 2013, и во 2014 година, ВМРО-ДПМНЕ ветуваше преродба и забрзан развој на Охрид,

Имам чест, на оваа прва официјална пресконференција, од името на коалицијата ВМРО за Македонија, да ја поздравам охридската и пошироката македонска јавност и во кратки црти да ја презентирам политичката платформа на коалицијата ВМРО за Македонија, која на овие избори ќе претставува главниот адут на македонскиот народ за конечна демократизација на Македонија.

Прилеп е град на слободата и е спремен за новиот наш ден на слободата, а тој ден е 11 декември. Првиот митинг се почнува од пркосниот Прилеп каде ние ќе победиме. Колку и да го прошируваат овој плоштад, тој е мал за нас.

Од Охрид традиционално како и секои избори , изборната трка за Парламентарните избори 2016год. ја започна ВМРО ДПМНЕ под мотото „Знаеш што е подобро“.

Денес, во просториите на општина Охрид, беше остварена работна средба помеѓу градоначалникот Никола Бакрачески и дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација, Александар Кирацоски.

 

Денес заедно со членови од мојот кабинет сме во посета на Општината Охрид, како и центрите за социјални работи во Ресен и Крушево.

 

Тука сме затоа што граѓаните, вработените секојдневно се охрабруваат и говорат за притисоците и политичкото влијание кои се прават врз нив.

Денес проследивме нова епизода од серијалот во режија на СДСМ Охрид, кој слободно може да се именува: „Спомени од минатото притоа обидувајќи се да ги исперат своите гревови кон граѓаните и институциите од Охрид, а за тоа да им е крив некој друг„.

Четири години по ред ­ укажуваме за неправи­лностите и несериозно­ста во раководењето с­о Детската Г­радинка­ „Јасна Ристеска“.­

Локалната самоуправа на Охрид уште од првиот ден на својот мандат е целосно посветена на решавање на натрупаните и долго запоставени проблемите во основните и средни училишта што како наследство ги доби од претходната власт.

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.