Охрид

Не пропуштајте ја приликата да уживате во прекрасните изведби на охридските музичари Петар Маркоски, Дамјан Пејчиноски, Богдан Василевски, Ѓоко Танески, The Bacdoor Band, кои ќе бидат носители на Новогодишниот хуманитарен концерт, што во организација на Црвен крст Охрид ќе има за цел  музиката и забавата да ја преточи во хуманост.

Поради потребата од  допрецизирање и евентуални измени и дополнувања на одредени членови од Законот за угостителска дејност, Секторот за туризам и локален економски развој,на 23.12.2015 ( среда) во 13 часот во малата сала на општина Охрид

 

Под мото„Биди Звезда не фрлај петарди“, СВР Охрид го отпочна проектот „Превенција од злоупотреба на пиротехнички средства“. Утре напладне, на плоштадот „Св.Климент“,во соработака со секторот за образование при општина Охрид ке се органиизира јавен настан со учество на ученици од шестто до деветто одделение од основните училишта „Св.Климент“, „Глигор Прличев“„Христо Узунов„ и „Братство“.

 

Литературните творби „ Охрид во чест на Свети Климента“ под шифра „ Триконхос“  и „ Ѕвездата кон Бога“ под шифра „ АЕИ 321“ се добитници на наградите  на  Литературниот конкурс, кој по повод 8 Декември- Денот на Свети Климент Охридски- Патронот на Охрид,

 

Претседателката на Советот на град Охрид, Гордана Коњановска, заменик градоначалникот , Ангел Јанев и дел од градските советници денес во градскиот парк во Охрид засадија стебла од видот лагистремија,

Врз основа на член 39 од Законот за локалната самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002) и член 26 од Статутот на општината Охрид („Сл.гласник на општина Охрид“ бр.8/2007), Претседателот на Советот донесува:

 

Во пресрет на Патрониот празник, ОУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид организира разновидни активности во текот на целата седмица. Меѓу нив најомилени на учениците се спортските натпревари во шах и пинг-понг, кои претставуваат доглогодишна традиција на оваа училиште и привлекуваат голем број ученици.

 

Првата локација е на влезот од градот каде беа засадени 50 дрва од сортата “Софора” (Јапонски Багрем), украсно цветно дрво.

 

Ги известуваме сите членки на Сојуз на спортови Охрид дека на ден 15.12.2015 година (вторник) во просториите на Општина Охрид (голема сала) со почеток од 18.00часот ќе се одржи годишно изборно собрание на Сојуз на спортови Охрид.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.