Олимписки маратон 10км во Охрид

Објавено во Охрид Петок, 10 Август 2018 17:12

Клубот за спортови на вода "ОХРИДСКИ БРАНОВИ 2008" Охрид, со задоволство го најавува одржувањето на,  по втор пат во Македонија,

Интернационалниот Олимписки пливачки маратон на 10 км. "Охрид 2018" кој Ќе се одржи на 11.08.2018 г. (сабота) на Охридското езеро на водената поврШина помеЃу "Старото пристаниШте-х.Палас" и х. Милениум. Предвидено е стартот на трката за мажи да биде во 12 ч., за жени во 12:05 ч., а пристигнување на пливачите на целта се очекува околу 14 ч. кога Ќе се доделат медаљи на победниците. 

За регуларноста на Пливачкиот маратон на 10 км., како олимписка дисциплина, Ќе се грижат судии од МеЃународната пливачка федерација ФИНА и клубот Охридски бранови 2008.

ПовеЌе информации за оваа пливачка манифестација Ќе можете да добиете на техничкиот состанок со пливачите, тренерите и судиите кој Ќе се одржи денес, 10.08.2018 г. во х. Милениум со почеток во 19 ч.

 

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.