Охридски комуналец на терен за расчистување на снегот

Објавено во Охрид Среда, 14 Февруари 2018 08:39

Екипи на ЈП „Охридски комуналец“ подготвени на терен го расчистуваат снегот за да обезбедат нормални услови за движење на автомобилите и пешаците.

 

Најпрвин се пристапи кон расчистување на јавните пешачки површини согласно категоризацијата и приоритет (чаршијата, стариот дел од градот, пристапни улици и степеници).

 

 На коловозите е делувано со абразивни средства  и расположивата механизација.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.