Градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски со интервју за Еуропа Магазин од Брисел

Објавено во Охрид Четврток, 15 Февруари 2018 14:44

На барање на медиумската куќа „Europa Magazin“ од Брисел, градоначалникот Јован Стојаноски, даде интервју во кое посебно се осврна на сегашната и идната регионална, транс-гранична соработка помеѓу Македонија и Грција.

Општина Охрид како што рече градоначалникот Стојаноски успешно имплементира неколку транс-гранични проекти со Универзитетот во Солун и општината Воден, а е вклучена и во големите проекти за заштита на Охридско – Преспанскиот биосферен резерват, како и управувањето со Дримскиот басен.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.