Јавна расправа за предложените измени за туристичка дејност

Објавено во Охрид Петок, 02 Март 2018 11:28

Секторот за туризам и локален економски развој, на 06.03. 2018 година (вторник), во големата сала на општина Охрид, со почеток во 11 часот, организира јавна расправа со претставници на туристички агенции, хотели, туристички водичи и придружници.

Тема на јавната расправа се предложените измени и дополнување на законите за туристичка дејност, за угостителска дејност и  за такса за привремен престој, како и за  мерките за подобрување на состојбите во туристичкиот сектор.
За истите теми ќе се разговара и со физичките лица кои вршат угостителска дејност-приватно сместување, на јавната расправа што ќе се одржи на 06.03.2018 година ( вторник), во големата сала на општина Охрид, со почеток во 12 часот и 30 минути.
На јавните расправи ќе присуствуваат и претставници на Министерството за економија  и Стопанската комора.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.