Охрид

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела ,,фалсификување исправа” и „употреба на исправа со невистинита содржина”,

Во просториите на СВР Охрид се одржа работна средба помеѓу началникот Сашо Смилески и неговите блиски соработници во СВР Охрид и организаторите на спортската манифестација Охрид ТрчаТ.

Деновиве  започнаа градежните активности за реконструкција на патот Косел - Вапила во должина од 2километри и 200метри. Се поставува асфалт со дебелина од 6 сантиметри, а на почетокот на трасата кај селото Косел ќе бидат изградени и тротоари со цел побезбедно минување на пешаците.

Градоначалникот Јован Стојаноски, беше дел од осмиот собир на Европските корисници на ЦОММОН АССЕССМЕНТ ФРАМЕЊОРК (ЦАФ) моделите што се применуваат во јавната администрација, кој се одржа во Софија, Република Бугарија.

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81од Законотзаградење („Сл.весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, 187/14, 44/15, 129/15, 217/15, 226/15, 31/16, 39/16, 71/16, 132/16и 35/18), член 34 од Статутот на општина Охрид, член 36 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02),

Локалната самоуправа од Охрид повеќе нема да толерира  нелегално поставување урбана опрема на јавни површини .

Градоначалникот Јован Стојаноски, денеска имаше средба со министрите за земјоделство на Република Македонија, Љупчо Николовски и на Република Албанија, Нико Пелоши.

ЈП Билјанини Извори со натпреварите за прво и трето место, утре ( сабота, 31. 03 ) со почеток од 17 часот ја заокружува организацијата на Бизнис лигата во мал фудбал за оваа година.

Сабота со почеток во 10 часот од паркингот кај плажата „ НЕМО“ , ќе започне акција за расчистување на јавните површини околу плажите и пешачката патека до  каналот „ Студенчишта“.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.