Македонија

Седум деца на возраст од 10 до 15 години се повредени при судир на училишно комбе и камион. Сообраќајката се случила вчера попладне на седум километри од Делчево, кај местото викано Баткова Чешма.

Сведокот Хазири прозборел во Судот и признал дека ги возел убијците од Смилковци, пренесува дневниот весник Фокус.

Според Фокус, Хазири тврдел дека не знаел дека се подготвува убиство, ниту пак видел оружје. Ги чекал во возилото, а се посомневал кога видел дека се маскираат со фантомки и посегнуваат по оружје.

Градежната компанија Адора Инженеринг-Скопје стана официјален учесник во Глобалниот договор на ООН. Вклучувањето во оваа глобална мрежа, изразува силна посветеност и визија на компанијата, за имплементирање на општествено одговорните практики, почитувајќи ги принципите на Глобалниот договор на ООН.

Протестите во градовите Скопје, Куманово, Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар и Струга се најавени на социјалните мрежи.

Генералниот секретаријат на Владата склучил договор со агенцијата за маркетинг, комуникации и услуги Омега Комуникејшн за изработка на промотивен спот за проектот Скопје 2014

24 Вести од денеска може да се следи и преку сателит. Телевизијата ги регулираше своите обврски кон Советот за радиодифузија кој на денешната седница без дилеми само го констатира тоа.

Денес Пивара Битола беше свечено отворена, од магацинот на пиварницата излегоа првите камиони со Битолско и Кенбах.

По пресекувањето на црвената лента од страна на сопственикот Блажо Димитров и премиерот Никола Груевски, официјално беа испратени првите камиони со Битолско и Кенбах кои се упатија кон најблиските маркети. На отворањето присуствуваа и претставници на локалната и централната власт.

На 22 март – Светскиот ден на водите ќе стартува кампањата Сите во акција за Зелена Македонија – 2012, која е организирана од Министерството за животна средина и просторно планирање и Агенцијата за млади и спорт, а е во согласност на Програмата на Владата за Чиста околина.

Според одлуката на Регулаторната Комисија за Енергетика, од денес на полноќ ќе важат нови цени за горивата кои се во просек 1.70% повисоки од досегашните!

Согласно методологијата за пресметка на максималните малопродажни цени, малопродажните цени се зголемуваат за 1.70 проценти, односно 2 денари за Еуросупер 95 и 98, и 0.5 денари за Евродизелот.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.