Македонија

Нема ништо чудно и нереално во проектот Џумајлија, ниту пак има некакви тајни или скриени игри. Овој проект е одличен за Македонија како држава, но и за нас како компанија.

Заради исклучувањето на аналогниот и вклучувањето на дигиталниот сигнал, граѓаните кои немаат кабелска телевизија, Макс или Бум ТВ, а имаат постар телевизор ќе треба да си купат нов телевизор со вграден уред за дигитален прием, или пак дигитален приемник (сет топ бокс) за да можат да следат телевизиска програма. Главната разлика во однос на досегашното аналогно емитување, што ќе замине во историјата по шестдецениско користење, е употребата на еден фреквентен канал за пренос на повеќе телевизиски програми во исто време.

Владата на Република Македонија водејќи се од стратешката определба за спроведување мерки и активности, политики и реформи за зголемување на вработеноста на граѓаните, објави проект за вработување на 1600 лица кои потекнуваат од социјално ранливи категории, со цел да се даде посебен вид поддршка на овие лица кои се во понеповолна позиција на пазарот на трудот.

Обесен маж утрово е пронајден во паркот пред старата зграда на „Нова Македонија“, во центарот на Скопје. Граѓаните кои поминувале низ паркот го забележале човекот, обесен на дрво со јаже.

Со пригодна беседа и положување цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Св. Спас“ во Скопје денеска беа одбележани 110 години од загинувањето на идеологот на македонската револуционерна борба.

Охриѓанец, тетовчанец и кичевчанец си одгледувале дрога во своите домови.

Новите малопродажни цени на горивата се објавени, вечерва на полноќ бензинот и дизелот поевтинуваат.

Скопјанец вработен во трафиката „Бенетон“ вчера бил ранет со нож од страна на непознат разбојник.

Изразувајќи им благодарност на граѓани кои ја подржаа ВМРО-ДПМНЕ на Локалните избори 2013, како и на сите граѓани и институции за учество во изборниот процес кој го оцени како фер и деморкатски,

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.