Технологија

Познатата јавна социјална интернет мрежа Facebook на 11 март ќе го добие својот нов и по модерен изглед со воведувањето на новиот јавен профил и нов дизајн на страницата за пристап на своите 175 милиони членови.

Германскиот производител на автоделови Bosh објави дека до 2010 година планира да започне со испорака на дизелско хибридна технлологија до која што ќе се емисијата на штетниот CO2 до 100 грама од километар.

Trevor Baylis може не ви е познато име, но овој еколошки освестен произведувач е одговорен за изработка на преносен радиоапарат на навивање, што преставува варијанта на еколошки мултимедијален плеер.

Подолготрајни Флеш Мемории

Фероелектричната нанд флеш меморија која што е уште во стадиум на развој, ќе биде околу третина помала од сегашните флеш мемории,

Sony го издаде најтанкиот LCD телевизор на светот со само 9,9 милиметри дебелина. Моделот на овој LCD телевизор е KDL-40ZX1, а неговите технички спецификации се следниве: контраст 3000 : 1,

Шефот на Intel, Paul Otellini најави дека за многу скоро време се очекува одбележување на испорачувањето на милионитиот процесор кој се темели на Nehalem архитектурата.

Скоро сите ние користиме Mozilla или Internet Explorer. Но кој е подобар??? Многу е важно од која гледна точка го разгледувате проблемот.

Според последните официјални тестирања  Internet Explorer 8  е побрз од Mozilla 3. Никој од нас тоа неможе да го примети бидејќи се  работи за неколку мили секунди.

T-Mobile во Америка продаде 1 Милион G1 Smartphones во првите шест месеци одкако излегоа на пазарот, околу една третина од iPhone на Apple што продал во првите две половини. G1, базиран на андроид платформата, излезе на пазарот во октомври 2008.

На презентацијата за новиот модел  Viewty Smart (познат и како KC900),  LG достави и прилично провокативна слика.

Имено,додека на екранот ги гледаме убавите лица на манекените,во позадита се гледа дека објективот е насочен кон нивните нозе.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.