Kumo.com конкуренција на Google и Yahoo

Објавено во Технологија Вторник, 03 Март 2009 18:26

Информатичката компанија Microsoft ја тестира новата верзија на пребарувачот наречен Kumo.com

Пребарувачот е достапен надвор од рамките на мајкрософт и има можности да има успешна борба со конкуренцијата како што е Гугле (Google) и Јаху (Yahoo).

Шефот на истражувачкиот сектор за интернет, Сатја Надела преку изјавата на блогот Вол Стрит (Wall Street)  журнал им пренел на вработените дека Мајкрософт тестира нов пребарувач и дека за потребата на интерниот тест е наречен "Кумо ком".

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.