Бил Гејтс пуштил комарци на публика

Објавено во Технологија Четврток, 19 Февруари 2009 17:59

Основачот на Мајкрософт и филантроп Бил Гејтс на едно предавање во Калифорнија ослободил полн стакленик со комарци за да им показе колку е озбилна опасноста од маларија.

На конференцијата ТЕД 2009 во врска со технологијата ,дизајнот и светот на забава  која се одржува во Лонг Бич ,Гејтс зборувал за превенција против маларија и најавил донација од 170милиони долари за пронаоѓање на циепив.

Маларијата ја сират комарци,викнал на публиката,и потоа ги ослободил комарците.

Донесов неколку ,еве сега ке ги пустам ,нема никаква причина само сиромашните луѓе да страдаат и да бидат заразени.

 

После пуштанјето на комарците Гејтс рекол да не се заразени ,дека повеќе пари се трошат за борба против ќелавост отколку за борба против маларија.

Гејтс е оптимист ...

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.