Најатрактивни дестинации

Куба ,моментално е најатрактивната светска дестинација за туристи со префинет вкус.Куба е островска држава на Средна Америка на Карипско море на околу 140км. Од Мексичкиот залив односно 180км од Флорида.Куба има суптропска клима и околу 330 сончеви денови во годината,што ви претстои одлично летување.
Буенос Аирес е основан 1580година на брегот Рио де ла Плата и именован е по заштитникот на морнарите добар ветар – Буено аире.Некаде 300 години бил неразвиена колонија,а од 1862година започнува развојот но во 1880година станува главен град на Аргентина.Портењос,како што го нарекуваат,го граделе италијански,француски,шпански емигранти ,така да, кога ќе сте таму, во некои моменти се осеќате дека сте во Париз,Рим или Мадрид.

За животот и дејноста на св. Наум Охридски постојат оскудни податоци. Иако животниот пат на светите Климент и Наум Охридски во одредени периоди течат речиси идентично, св. Наум е во сенка во однос на св. Климент.

Девствените Острови, најосамненото место на светот, на 3 700 километри од првото копно, среде Пацификот, енигматските Девствени Острови, повеќе полизнезиски отколку чилеански, со својата историја и необјаснети феномени со векови буди радозналост.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.