Каде во Охрид

Ако како и за многумина Охридската убавина ве понесе на патот кон овој  светски град на цивилизацијата завршете го вашето патување со Галичица убавата планина со тајни за барем уште милион години, рекле за неа некои истражувачи.

Галичица е јавето кое веројатно како убавина барем еднаш сте го виделе на сон. Галичица не може да се раскаже како и многу други места и објекти во Охрид но затоа чуството да се доживее нејзината убавина е неповторливо. Во Македонија библиската земја има неколку места кои ја објаснуваат нејзината единсвеност, едно од нив како природна убавина, или како што Охригани велат - божји дар е Галичица.

Во 1958 година поради својата исклучителна природна убавина и богата ендемична флора и фауна Галичица е прогласена за Национален парк.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.