Про­моција на книгата „К­ако го искачив К2“ на Здра­вко Дејановиќ

Објавено во Книга Понеделник, 05 Јуни 2017 17:24

Промоција на книгата „Како го искачив К2“ на алпинистот Здравко Дејановиќ.

Книгата е личен дневник на авторот за искачувањето на технички најтешкиот врв на планетава, врвот К2. Инаку Дејановиќ е едниствен на Балканот, кој ги има искачено трите најемнентни врва на светот, највисокиот Монт Еверест, споменатиот К2 и најопасниот Анапурна 1.

 

Промоцијата ќе се одржи во вторник, 06.06.2017 година, во 20:00 часот во Terazza Aquarius, Охрид.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.