Македонската поезија има голема традиција на Балканот

Објавено во Книга Понеделник, 12 Септември 2011 11:18

Македонската поезија има исклучително место во поетската традиција на Балканот; тоа е темата на Поетскиот фестивал од Истанбул, кој ја назначи нашата земја за почесен гостин. Истанбул ќе биде главен град на поезијата, од 13 до 17 септември.

Република Македонија ќе ја претставуваат Богомил Ѓузел, Јовица Ивановски и Игор Исаковски, сите тројца често преведувани на турски. Гостувањето на македонската делегација е организирано преку Културна установа „Блесок“ а е помогнато и од Министерството за култура на Република Македонија.

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.