Оскар за најдобар филм за The Hurt Locker

Објавено во Филм Понеделник, 08 Март 2010 17:44

,The Hurt Locker" филмот на режисерката Кетрин Биглоу за ирачката војна, односно за американските војници кои демонтираат бомби, доби шест Оскари меѓу нив и за најдобар филм и за најдобра режија.
Со тоа Биглоу стана првата жена која добила Оскар за режија во 82 годишнта историја на оваа филмска награда. На синоќешната церемонија во Холивуд, Оскар за најдобар актер доби Џеф Бриџис, а за најдобра актерка е прогласена Сандра Булок. Аргентинскиот филм ,,Тајната на нивните очи,, доби Оскар за најдобар филм од неанглиското говорно подрачје. Фаворитот ,,Аватар,, доби три оскари, за ефекти, за камера и за уметнички директор

Фото Галерија

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.