МХ Радио со свој предлог за доделување на награда за најмлад успешен спортист во Охрид 2

Објавено во Колумна Недела, 13 Јануари 2013 01:00

Според јавниот повик од страна на Сојузот на спортови Охрид за избор на најдобар спортист за 2012 година спортската редакција на МХ – Радио  Охрид се приклучува на акцијата и за свој фаворит во конкуренција на најмлад спортист и најперспективен млад спортист во женска конкуренција ја предлага веслачката на ВК  „Југ“ Охрид , 14 годишната  Анастазија Паскали. 

 

Имено Анастазија оваа година има освоено 4 златни медаљи на две меѓународни регати и државно првенство, 1 сребрена и две бронзени медаљи. Исто така оваа година е добитник на стипендијата Спортска надеж на Македонија  која ја доделува Агенцијата за спорт и млади.
Сакаме да напомениме дека овие резултати се постигнати со само две години активно занимавање со веслање.

 

Поврзете се со нас

За нас

МX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево.